Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Katuit Dendermonde Knaptand

```html

Reuzenommegang Katuit keert terug naar Dendermonde

Fantastische verhalen en historische reuzen

WEB Dendermonde is niet alleen bekend om de tienjaarlijkse Ros Beiaardommegang, maar ook om de Reuzenommegang Katuit. Elke laatste donderdag van augustus trekken de historische gildereuzen, Indiaan Mars en Goliath, door de straten van de stad.

In 2024 staat het evenement in het teken van fantastische verhalen. De reuzen zullen vergezeld worden door een stoet van personages uit mythen en legenden.

Praktische informatie

Datum en tijd

Donderdag 29 augustus 2024, 19:00 uur

Locatie

Centrum van Dendermonde

Tickets

De ticketverkoop start op 1 juli 2024. Tickets kunnen online worden gekocht via de website van het evenement.

Generale repetitie

Op woensdag 28 augustus 2024 vindt de generale repetitie van de Reuzenommegang Katuit plaats. Dit is een ideale gelegenheid om de reuzen en de stoet alvast te bewonderen.

Historie van de Reuzenommegang Katuit

De Reuzenommegang Katuit vindt al eeuwenlang plaats in Dendermonde. De eerste vermelding van het evenement dateert uit 1480. In de loop der eeuwen is de ommegang uitgegroeid tot een belangrijk folkloristisch evenement in Vlaanderen.

De reuzen Indiaan Mars en Goliath zijn de belangrijkste figuren van de Reuzenommegang Katuit. Indiaan Mars is een reus van ongeveer 6 meter hoog, terwijl Goliath nog groter is, met een hoogte van 9 meter. De reuzen worden gemaakt van papier-machƩ en worden gedragen door vrijwilligers.

Tips voor bezoekers

* Kom op tijd, want het evenement is erg populair. * Draag comfortabele schoenen, want je zult veel moeten lopen. * Neem je camera mee om de prachtige reuzen en de stoet te fotograferen. * Respecteer de reuzen en de vrijwilligers die ze dragen. * Geniet van de fantastische verhalen en de unieke sfeer van de Reuzenommegang Katuit.

Meer informatie

* Officiƫle website van de Reuzenommegang Katuit * Reuzenommegang Katuit op Visit Flanders * Video van de Reuzenommegang Katuit 2019 ```


Comments